måndag 21 januari 2013

Ylva Johansson och twitter-fällan

Överbefälhavaren är utmattad och sjukskriven. På Högkvarteret är arbetsbelastningen så hög att stabsofficerarna om vart annat insjuknar, organisationen går på knäna under vakanser och budgetplanering. ÖB:s utmattning kommenterades som bekant på twitter av Ylva Johansson, tidigare socialdemokratisk minister med orden:
"Stresstålig? NOT!"
Jag har svårt att föreställa mig ett så tanklöst och raljant uttalande om någon annan myndighetschef, det som skiner igenom är givetvis det underliggande föraktet för hela myndigheten såväl som Johanssons vilja att kommentera för kommenterandets skull (eller de gamla takterna från Johanssons initiala politiska engagemang i kommunistisk ungdom). Särskilt frapperande är ju att Johanssons politikområde är vårdfrågor, socialförsäkringar etc.

Nu får man väl ta hänsyn till att många inom den offentliga sfären har ett tveeggat svärd i de sociala medierna. Närsom i mingeldåset kan man meddela omvärlden de kloka och för allmänheten nödvändiga och oumbärliga insikterna, samtidigt är det ju det med hetsen att alltid vara minutoperativ i debatten, man riskerar att framställas som klumpig och hycklande i fråga om engagemanget för medmänniskors välfärd.

stresstålig





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar