onsdag 30 januari 2013

Ett särintresse

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är våldsmonopolet statligt, det är inte med försvarsförmågan som med hälsa eller trafiksäkerhet att jag själv kan påverka det. Det är, måste vara och skall förbli en statlig suveränitet- och skyldighet. Det är inte ett särintresse bland andra, det är grundsten i staten, det som alla stater, sina olikheter till trots, har gemensamt.

Att som vår statsminister, lite irriterat, nedgradera detta ansvar till ett särintresse, uppsjosat av en gnällande myndighetschef, det är egentligen skandalöst. Rikets förmåga till att hävda sin suveränitet och rättsordning är inte att jämföra med näringslivets eller arbetstagarnas organsiationers debattinlägg.

Han har däremot rätt i en sak, och det är en viktig sak, det finns ingen annan som vill höja försvarsanslaget. Nu är det upp till bevis, vad menar Löwén med att det är ett nationellt intresse? Innebär det att Socialdemokraterna vill höja försvarsanslaget? Idag finns det inga andra bud på bordet, det är ett faktum, och det är först i skvalet av debatten och trycket som sådana förslag kommer.

Medborgare, skriv till din riksdagsman!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar